Hospitalisatie verzekering bij Finsurance
Maak een afspraak via: E-mail Telefonisch

Hospitalisatieverzekeringen

Naast de medische zorgen en de bijhorende stress, zorgt een hospitalisatie vaak voor zeer hoge kosten. Daarom is het belangrijk om een hospitalisatieverzekering af te sluiten.

Wij bij zakenkantoor Finsurance kiezen voor gemoedsrust en bieden daarom de hospitalisatieverzekeringen van DKV en AG Insurance (AG Care) aan.

AG Care Hospitalisatieverzekering

Uw gezondheid, levenslang verzekerd. U behoudt levenslang uw waarborgen, zonder beperking of plafond, en uw tarief op basis van uw instapleeftijd.

Enkele voordelen van AG Care:

 • Vrije keuze Bij een hospitalisatie kiest u zelf uw ziekenhuis, arts en kamertype.
 • Wereldwijde dekking en bijstand Ook op vakantie of zakenreis in het buitenland geniet u uitgebreide waarborgen én meer.
 • Geen te betalen voorschot of factuur U hoeft in het ziekenhuis niets te betalen. Met de optie Medi-Assistance regelt AG Care uw medische kosten rechtstreeks met het ziekenhuis.
 • De dienstverlening van AG Care: voor, tijdens en na de opname U krijgt uitleg en dienstverlening op mensenmaat, zowel online als aan de telefoon.

DKV Hospitalisatie

Van de beste bescherming genieten, financiële risico’s beperken, dit binnen uw budget en met de DKV-app op uw smartphone heeft u een multifunctionele tool in handen.

Met deze app kan u namelijk uw medische kosten scannen en verzenden (voor een snellere verwerking), uw ziekenhuisopname aanmelden, uw Medi-Card heeft u altijd op zak en nog veel meer.

Hospitalisatieverzekering bij verzekeringsmaatschappij

Waarom zou u een hospitalisatieverzekering afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij in plaats van bij een ziekenfonds?

De verschillen tussen een verzekeraar en een ziekenfonds zijn te herleiden tot drie punten:

 1. Premie
 2. Vergoeding per kamertype
 3. Omvang van de dekking

Premie van een hospitalisatieverzekering

De premie van ziekenfondsen is meestal interessant, maar ze stijgt naarmate u ouder wordt. Een verzekeringsmaatschappij daarentegen legt uw premie vast op het moment dat u de hospitalisatieverzekering afsluit, op basis van uw leeftijd en gezondheidstoestand. Behalve na een beslissing van de Nationale bank of een indexering verandert het bedrag dat u betaalt niet meer.

Vergoeding per kamertype

In tegenstelling tot verzekeringsmaatschappijen verlenen ziekenfondsen meestal enkel een volledige terugbetaling bij een opname in een tweepersoonskamer of een gemeenschappelijke kamer. Als u een eenpersoonskamer verkiest, is de tussenkomt geplafonneerd en moet u dus zelf een deel van de kosten dragen.

Omvang van de dekking

De dekkingen van hospitalisatieverzekeringen van ziekenfondsen blijven dalen, meer bepaald in de volgende gevallen:

 • Zware ziekten
 • Implantaten en protheses
 • Verblijf bij een bevalling

Hospitalisatieverzekering in de groepsverzekering

Een groepsverzekering is een verzekering die een werkgever kan afsluiten voor zijn/haar medewerkers.

Deze verzekering kan verschillende waarborgen omvatten, waaronder pensioensparen, een uitkering bij arbeidsongeschiktheid, maar ook een hospitalisatieverzekering.

Het is echter aan te raden om deze dekking aan te vullen en u voor te bereiden op de voortzetting ervan indien u uw baan verliest, van werkgever verandert of met pensioen gaat.

Volgens de wet Verwilghen hebt u het recht om de hospitalisatieverzekering afgesloten door uw werkgever individueel voort te zetten. Dit gaat echter vaak gepaard met een aanzienlijke premiestijging, vooral voor 65-plussers.

Daarom zijn er verzekeringsmaatschappijen die een aanvullende hospitalisatieverzekering aanbieden.

Zo geniet u van de volgende voordelen:

Dekkingen aanvullend bij de hospitalisatieverzekering van uw werkgever

 • Terugbetaling van de niet-vergoede medische kosten
 • Vergoeding van niet-inbegrepen zware ziekte
 • Bijstand in het buitenland

Geen premieverhoging

 • Voorbeeld: u sluit een aanvullende hospitalisatieverzekering af op 35 jaar. Als u met pensioen gaat, wordt uw premie berekend op basis van uw leeftijd bij onderschrijving (35 jaar) en niet op basis van uw pensioenleeftijd (65 jaar).