Ongeacht uw vervoermiddel, wij hebben een oplossing!
Maak een afspraak via: E-mail Telefonisch

Mobiliteitsverzekeringen

Heeft u een auto, motor, motorhome of een ander gemotoriseerd voertuig? Dan bent u verplicht om een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA) af te sluiten. Deze verzekering verzekert de mogelijke schade die u met uw voertuig aan andere toebrengt als u in fout bent.

Naast de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid, bieden wij o.a. rechtsbijstandverzekering, fietsverzekering en verschillende waarborgen zoals volledige omnium en beperkte omnium.

Bestuurder verzekeren

Veel mensen denken ten onrechte dat de verplichte verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA) volstaat om de verwondingen van de bestuurder te dekken. Dat is niet zo! Als u geen bestuurdersverzekering hebt, moet u zelf de medische kosten dragen.

Wat is gedekt in de verzekering bestuurder?

De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden u:

 • Terugbetaling van de medische kosten en ziekenhuiskosten
 • Dekking bij invaliditeit
 • Vergoeding bij overlijden

Bepaalde verzekeraars bieden echter ruimere vergoedingen en dekkingen.

Omnium

Meestal hebt u de keuze tussen twee formules:

 • De ‘kleine’ omnium
 • De ‘grote’ omnium

Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden u gratis of voor een voordelige prijs de volgende voordelen:

 • Geen premiestijging na een ongeval
 • Voordelige berekening van de afschrijving
 • Vaste of flexibele vrijstelling
 • Een vervangwagen bij diefstal of ongeval
 • Dekking van de vervoerde voorwerpen
 • Dekking van de winterbanden

Hebt u een tweedehandswagen en wilt u deze omnium verzekeren? Wist u dat sommige verzekeringsmaatschappijen oplossingen hebben uitgewerkt specifiek voor tweedehandswagens?

Wat wordt er gedekt in de ‘kleine’ omnium?

Gewoonlijk beschermt een ‘kleine’ omnium u in de volgende gevallen:

 • Brand
 • Glasbreuk
 • Aanrijding met dieren
 • Diefstal
 • Overstroming, hagel, storm

Wat wordt er gedekt in de ‘grote’ omnium?

Bovenop de waarborgen van de ‘kleine’ omnium, verzekert de ‘grote’ omnium u bij:

 • Schade die u veroorzaakt aan uw voertuig
 • Schade die derden veroorzaken aan uw voertuig

Bijstandsverzekering

Wat gebeurt er als u een technisch probleem hebt met uw motor, in België of in het buitenland? Zonder bijstandsverzekering moet u zelf de herstelling betalen en de bijbehorende kosten, zoals het slepen van het voertuig, dragen.

Wat is gedekt in de bijstandsverzekering?

De meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden technische bijstand, zoals het slepen van het voertuig, de herstellingswerken, een vervangwagen, ter beschikking stellen van wisselstukken en meer.

Naast technische bijstand voorziet deze verzekering ook bijstand aan personen, voor bijvoorbeeld repatriëringskosten, huisvestingskosten etc. Ook komt deze verzekering tussen in medische kosten, zoals hospitalisatiekosten.

Afhankelijk van de bijstandsverzekering die u afsluit is deze dekkingen geldig in België en/of in het buitenland.

Rechtsbijstandverzekering

Betwist de verzekeraar van de tegenpartij het bedrag van de vergoeding na een verkeersongeval? Of weigert de maatschappij de uitbetaling terwijl u in uw recht bent? Dan is het van groot belang dat u kunt rekenen op specialisten om u te verdedigen zodat u in het gelijk gesteld wordt.

Wat is gedekt in de rechtsbijstandsverzekering?

Concreet bieden de meeste verzekeringsmaatschappijen, support van specialisten om uw rechten te verdedigen en u te helpen om een vergoeding te krijgen. Daarnaast denkt deze verzekering de terugbetaling van de honoraria (advocaten, experts) en de kosten van een eventuele rechtsvordering.

Autoverzekering

Elke dag nemen miljoenen Belgen de auto om naar het werk te gaan of de kinderen naar school te brengen. Op een wegennet dat overvol zit! In België rijden meer dan 5,5 miljoen wagens. Dan houden we geen rekening met bromfietsen, autobussen, vrachtwagens, enz. Een volledige dekking nemen is dus geen luxe meer, maar een echte noodzaak.

Naast de verplichte verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA), kan u het beste ook de bestuurder verzekeren en een omniumverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt uw voertuig tegen materiële schade.

Motorverzekering

In België rijden meer dan 450 000 tweewielers, een cijfer dat van jaar tot jaar blijft toenemen. Motorrijders staan dagelijks bloot aan heel wat gevaren op een verzadigd en slecht wegennet. Daarom is een volledige en degelijke bescherming een absolute noodzaak.

Bijstand in België en in het buitenland, bestuurdersverzekering, passagiersverzekering enz. Een motor verzekeren is meer dan een dekking Burgerlijke Aansprakelijkheid afsluiten.

Fietsverzekering

Door zijn ecologisch karakter wint de fiets de laatste jaren enorm aan populariteit. Fietspaden, ontdekkingscircuits in toeristische streken, combinatie trein-fiets, enz. De mogelijkheden zijn uitgebreid. Maar of u uw fiets nu gebruikt om naar het werk te gaan, voor een uitstap met het hele gezin of voor lange fietstochten onder vrienden, een uitgebreide dekking kan zeer nuttig blijken.

Cycle Safe Plus van Baloise is meer dan gewoon een fietsverzekering. Het is een totaalpakket met omnium inclusief diefstal, bijstand en mobiliteitsgarantie.

Met Cycle Safe Plus verzekeren we alle soorten fietsen zoals stadsfietsen, speedpedelecs, e-bikes, bakfietsen, ligfietsen, racefietsen en mountainbikes. Maar ook verschillende soorten (elektrische) voortbewegingstoestellen zoals steps, monowheels, hoverboards en segways.

Meer informatie over onze fietsverzekering?

Laten we samen kijken wat de meest interessante verzekering is voor uw fiets. Maak per e-mail of telefonisch een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Motorhomeverzekering

Terwijl de verkoop van auto’s al enkele jaren daalt, doen motorhomes het steeds beter. En terecht! Ze staan garant voor een gevoel van vrijheid en eenheid met de natuur. Maar rijden met een voertuig dat meer dan 3,5 ton kan wegen, vereist niet alleen een goede voorbereiding, maar ook een aangepaste bescherming.

Naast de verplichte verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA), kan u het beste ook een omniumverzekering afsluiten. (